În mod natural suprafețele ocluzale ( fața dintelui pe care se realizează masticația) prezintă numeroase șanțuri și fosete de diferite adâncimi și forme ce favorizează staționarea resturilor alimentare, chiar și în urma realizării periajului .
Aceste zone sunt și mai predispuse dezvoltării unui proces carios, ce este de cele mai multe ori depistat în stadii avansate tocmai datorită morfologiei.
În astfel de situații se recomandă sigilarea șanțurilor și fosetelor până nu este prea târziu.
Sigilanții dentari sunt ca un înveliș subțire aplicat fix în zonele problematice acționând ca un scut împotriva bacteriilor și resturilor alimentare .
În urma aplicării tratamentului șanțurile și fosetele sunt protejate cu 80% mai mult și mai bine până la 2 ani și continuă să protejeze cu 50% până la 4 ani.
Sigilanții sunt o metodă rapidă,nedureroasă și ușoară de prevenție a apariției proceselor carioase.
Nu cred că este nevoie să spunem faptul că un dinte sigilat este mult mai rezistent și „sănătos” decat un dinte cu o obturație sau un dinte cu o carie netratată.
Un alt plus ce vine să susțină ideea de mai sus este și clasica temă financiară: sigilarea unui dinte costă 100 RON în timp ce obturația începe de la 150 RON.
Leave a Reply